Säljare

Vid försäljning av en bostad tjä:nar du på att anlita en fastighetsmäklare. Kontakta oss så ser vi till att du får rätt pris.

Gratis värdering
Är du intresserad av att veta hur mycket din lägenhet eller villa är värd? Vi värderar den åt dig utan kostnad. Kontakta oss på e-post: info@bytar.se eller ring 018 - 15 67 80 .

Försäljning och marknadsföring
Med vår erfarenhet och kontakter hjälper vi dig att marknadsföra din fastighet/bostadsrätt på bästa sätt.
För att nå ut till så många kunder som möjligt annonserar vi i tidningar och på Hemnet, sveriges största annonsplats för bostäder på Internet.

Visningarna är också en viktig del av försäljningsarbetet. Vi månar om att kunderna ska känna sig trygga genom att vara öppna och lyhörda för kundernas önskemål.

Ansvarsförsäkring
Som auktoriserad fastighetsmäklare har vi en ansvarsförsäkring som är en miljon kr högre än lagen kräver. Vi kan också erbjuda Mäklarsamfundets överlåtelseförsäkring - en 10-årig försäkring mot s.k. dolda fel. En trygghet för både köpare och säljare.

Objektsbeskrivning
Efter vårt första besök gör vi en objektbeskrivning. För att göra en sådan behöver vi kopior av alla handlingar som rör fastigheten/bostadsrätten, bland annat ritningar, tomtkartor, lånehandlingar, servitutsavtal och en sammanställning av dina driftskostnader. Därefter får du läsa igenom och godkänna beskrivningen.
Det är viktigt att du upplyser både oss och köparen om allt du känner till om fastigheten/bostadsrätten. Undanhåll ingen information. Eventuella fel kommer fram förr eller senare och då kan det vara betydligt svårare att komma tillrätta med dessa problem.

Budgivning
Vid en försäljning blir det oftast budgivning. Fastighetsmäklarnämnden har tagit fram ett infoblad som kan ge dig svar på frågor kring budgivning.
Faktablad om budgivning (pdf)

Förmedlingsuppdraget
Innan vi säljer din lägenhet/fastighet tecknar vi ett skriftligt förmedlingsuppdrag (krävs enligt lag). Där framgår vilka villkor som gäller mellan parterna, bland annat vad som gäller ersättning, uppdragstidens längd och innebörd.

Avslut
När du och köparen är överens om att ingå avtal, upprättar vi de nödvändiga handlingarna, såsom köpekontrakt, köpebrev, överlåtelseavtal, likvidavräkning med mera. Genom hela förmedlingsverksamheten skall du känna dig trygg och förvissad om att arbetet leder fram till en bra affär. Om något rörande din försäljning känns oklart är du välkommen till oss med dina frågor.